Curs 21/22


25/11/21

Hiperestimulats, hiperregalats i sobreprotegits: claus i antídots a la criança hiper

Per Eva Millet, periodista i escriptora especialitzada en educació i criança.

Avorrir-se no és dolent, els límits són bons i dipositar la nostra confiança en els fills i les nostres filles són algunes de les claus que Eva Millet, periodista i escriptora especialitzada en educació i criança va donar dijous 25 de novembre de 2021 en el marc de la conferència inaugural del projecte “En família” que té per objectiu acompanyar les famílies en el procés de criança dels fills i filles.


02/02/22

El paper dels avis i les àvies en l’educació dels infants

Per Maria Jesús Comellas, mestra i doctora en psicologia.

Als avis i les àvies ens toca aplanar el camí de l’afecte; els nens i les nenes busquen un espai de plaer quan estan amb els avis i les àvies; nosaltres els estimem i cuidem sense exigències. Són algunes de les claus que Maria Jesús Comellas, mestra i doctora en psicologia, va donar el dia 2 de febrer de 2022 en el marc de la segona xerrada del projecte En família, centrada en el paper dels avis i les àvies en l’educació dels infants.


02/03/22

El valor de les primeres
lectures

Per Stel·la Camacho, mestra i copropietària de la llibreria El Petit Tresor.

Una vegada més, el cicle “En família” ens va convidar a passar una bona estona en bona companyia. En aquesta ocasió, l’encarregada de conduir la trobada va ser Stel·la Camacho, que, amb el títol “El valor de les primeres lectures”, ens va parlar de llibres, de bons llibres. El dia 2 de març de 2022, la mestra i copropietària de la llibreria el Petit Tresor de Vic ens va fer veure la importància de crear un recorregut lector des de ben petits i va compartir eines, idees i estratègies per encaminar aquest recorregut. Perquè, tal com ens va recordat en paraules de Teresa Duran, “abans de saber llegir, s’ha de saber sentir”.


17/03/22

Superar amb èxit l’adolescència dels nostres fills i filles

Per Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.

Més d’un centenar de persones es van reunir dijous 17 de març de 2022 al vespre al nou claustre del Col·legi Sant Miquel dels Sants per escoltar la xerrada de Jaume Funes sobre “Superar amb èxit l’adolescència dels nostres fills i filles”. El psicòleg, educador i periodista va donaralgunes pautes per afrontar l’adolescència dels fills i les filles, com per exemple que els adolescents han de poder conviure amb adolescents diversos; que l’adolescència és una etapa que passa; i que pares i mares han d’afrontar amb molta paciència i esperança.


05/05/22

Com puc motivar el meu fill/filla en
els estudis?

Per Carles Ventura, coach d’adolescents, conferenciant i autor.

Cal fer volar coloms i imaginar un futur; convé treballar l’actitud positiva respecte dels estudis des de petits; i és convenient acompanyar i conèixer les aptituds i preferències dels fills i les filles. Són algunes de les premisses que dijous 5 de maig de 2022 Carles Ventura, coach de joves, conferenciant i escriptor, va donar en el marc de la darrera conferència del 1r cicle En família del Col·legi Sant Miquel dels Sants. La xerrada que portava per títol Com puc motivar el meu fill/filla en els estudis? es va centrar en la paraula motivació entesa com a motius per actuar. Segons Ventura, correspon els nois i les noies trobar la motivació, però les famílies podem acompanyar-los. Per Ventura, els estudis han de ser la porta cap als seus somnis. I això, en el context actual, significa nedar a contracorrent. Ajudar a planificar a llarg termini, generar-los confiança i oferir-los ajuda planificant l’estona d’estudi i/o trobant els espais idonis són algunes de les orientacions que va donar.