Articles entorn la criança


Família

Família i nous models de convivència

“Si teniu una nevera en comú, sou una família: nous models de convivència”. Ens ho expliquen Eduard Forros i Marta Rodríguez al diaria Ara coindint amb el Dia Internacional de les Famílies. Podeu accedir a l’article des d’aquí.


Regals i Nadal

La regla dels quatre regals: com evitar infants hiperregalats

Paloma Arenas recull que, segons els experts, en una casa mai hi hauria d’entrar un catàleg de joguines perquè es crea una necessitat al menor que no existeix. Arenas recull aquesta i altres recomanacions per evitar infants hiperregalats per Nadal. Podeu accedir a l’article publicat a Criatures des d’aquí.


Tecnologia i mòbils

Trinitat Gilbert recull a criatures.cat els 18 punts del contracte de Burley Hofmann

Als Estats Units l’escriptora Janell Burley Hofmann ha escrit el llibre iRules. Reglas raonables para una família sana y tecnológica (Ediciones Rialp), en què recull el contracte que va escriure a un dels seus fills quan li va donar el mòbil. Ho hem llegit a criatures.cat, a l’article “El contracte de 18 punts perquè el teu fill faci un bon ús del mòbil” de Trinitat Gilbert. Podeu accedir a l’article des d’aquí.


<<Criança positiva>>

“A criar fills se n’aprèn? Una anàlisi de programes que enforteixen les capacitats parentals”, de Sílvia Blanch i Gemma Badia, editat per la Fundació Jaume Bofill  

Criar els fills requereix un procés d’aprenentatge i de temps per aprendre a partir de les experiències pròpies i les d’altres. És a dir, de criar els infants se n’aprèn. Per això, en els darrers anys, es torna a considerar que la família és la principal educadora dels nens i nenes, sobretot en els primers anys de vida. Si la família és tan important, s’ha d’empoderar i donar suport a les mares i els pares perquè tinguin cura de les seves criatures. A aquest procés de l’anomena la <<criança positiva>>, que és el fet de tenir una resposta adequada a les necessitats dels infants en els diferents contextos en què es produeix l’aprenentatge. Us adjuntem el document “A criar fills se n’aprèn? Una anàlisi de programes que enforteixen les capacitats parentals”, de Sílvia Blanch i Gemma Badia, editat per la Fundació Jaume Bofill. Podeu accedir al text des d’aquí.